ιδεες γαμου

Ιδέες Γάμου

Διαλέγοντας τον ιδανικό χώρο για την δεξίωση

Διαλέγοντας τον ιδανικό χώρο για την δεξίωση

Η τελετή του γάμου, ήταν και είναι, η μεγαλύτερη απόδειξη αγάπης και αφοσίωσης για ένα ζευγάρι. Το κόστος που απαιτείται για αυτό το γεγονός, πολλές φορές, κάνει το ζευγάρι να το ξανασκεφτεί. Οι μέρες που ζούμε, σκεφτόμαστε οικονομικά και κάνουμε περικοπές σε πολλά σημεία. Μια επιλογή, που τείνει να γίνει μόδα, είναι το ζευγάρι να κάνει έναν πολιτικό γάμο αρχικά και η θρησκευτική τελετή να γίνεται στην πορεία, μαζί με τη βάπτιση του πρώτου παιδιού. Έτσι η δεξίωση γάμου είναι κοινή και περιορίζεται το κόστος. Φυσικά, μια καλή οργάνωση στον προγραμματισμό του γάμου και στην αναζήτηση των κατάλληλων χώρων για την δεξίωση, μπορεί να κάνει την μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα, τόσο αισθητικά όσο και στο κόστος.

Σήμερα, μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα, σε ότι έχει να κάνει με τον χώρο της δεξίωσης. Κτήματα γάμου, αίθουσες δεξιώσεων και roof garden ξενοδοχείων, ταβέρνες, αίθουσες κοινωνικών εκδηλώσεων και εναλλακτικοί χώροι συνάθροισης κοινού, είναι στην διάθεσή σας, για να επιλέξετε ποιο είναι αυτό που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες σας. Λόγω αυτής της πληθώρας επιλογών η τελική απόφαση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ας δούμε λοιπόν εδώ κάποιες προτάσεις, που ίσως τις βρείτε χρήσιμες. Μια καλή αρχή είναι να κρίνετε τον χώρο με βάση τον αριθμό των καλεσμένων σας. Εάν είναι σε κλειστό κύκλο η δεξίωση καλό είναι να δείτε μικρού μεγέθους αίθουσες ξενοδοχείων και πολυχώρων ή εναλλακτικού τύπου χώρους για δεξιώσεις, ώστε να είναι άνετοι αλλά όχι χαοτικοί. Τα μεγάλα κενά στις αίθουσες δημιουργούν ψυχρό κλίμα και μια δυσάρεστη αίσθηση απόστασης. Αν ο γάμος σας γίνεται σε ζεστούς μήνες, ή αν ο καιρός το επιτρέπει, ζητήστε να σας δείξουν τους υπαίθριους χώρους, εάν διαθέτουν. Ο ανοιχτός χώρος θα δώσει στην δεξίωσή σας μια αίσθηση ελευθερίας και ευφορίας, κάτω από τον υπέροχο Ελληνικό ουρανό.

Αν έχετε πολλούς καλεσμένους η συνιστώμενη επιλογή είναι τα κτήματα που είναι ειδικά διαμορφωμένα για δεξιώσεις γάμων. Έχουν ότι χρειάζεστε και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Ξεκινώντας με την είσοδο τα σημεία στάθμευσης είναι πάντα επαρκή. Οι χώροι είναι μεγάλοι και άνετοι, τόσο στο εξωτερικό μέρος του κτήματος όσο και στο εσωτερικό του. Το ειδικά καταρτισμένο προσωπικό θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της δεξίωσής σας με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα. Οι υπεύθυνοι του κτήματος συνεργάζονται με επαγγελματίες, διαφόρων ειδικοτήτων, που μπορεί να σας είναι χρήσιμοι για την διοργάνωση της δεξίωσης και την διασκέδαση των καλεσμένων σας, μικρών και μεγάλων.

Μια ακόμη καινοτομία που διαθέτουν τα κτήματα είναι το εκκλησάκι. Εκεί μπορείτε να τελέσετε το μυστήριο του γάμου σας ή και της βάπτισης. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε χρόνο και κόπο αφού δεν θα χρειαστεί να μετακινηθείτε οδικώς από τον χώρο της τελετής μέχρι τον χώρο της δεξίωσης. Βασικά σημεία που θα πρέπει να προσέξετε! Όποιον χώρο κι αν επιλέξετε βεβαιωθείτε πως υπάρχει άδεια που να ανταποκρίνεται στον όγκο των καλεσμένων σας, ώστε οι εγκαταστάσεις να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Τα εδέσματα να είναι, εκτός από εύγευστα, και ποιοτικά ελεγμένα. Αν επιλέξετε εξωτερικό χώρο για την δεξίωση να ζητήσετε να υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης τέντας ή παρεμφερούς σκέπαστρου καθώς και στοιχείων θέρμανσης (εξωτερικές σόμπες τύπου μανιτάρι ή παρεμφερή) ή δροσιάς (ανεμιστήρες ή παρεμφερή). Αν ο χώρος διαθέτει γεννήτρια είναι ένα επιθυμητό πλεονέκτημα. Τέλος, αλλά πολύ σημαντικό και αυτό, το εκκλησάκι που θα τελεστεί το μυστήριο να είναι νόμιμο και ο ιερέας να έχει την απαραίτητη εξουσιοδότηση από την Μητρόπολη.

Η διαδρομή προς τον τελικό προορισμό είναι το μισό ταξίδι, απολαύστε λοιπόν αυτή την διαδρομή αναζήτησης προς τον τέλειο γάμο.

Συντάκτης: Ελένη Νικολάου
Φωτογραφία: marryme.com.gr

Copyright © 2020 - 2021 gamosdexiosi.gr    

Όροι Χρήσης     |    Επικοινωνία