ιδεες γαμου

Ιδέες Γάμου

Επιλέγοντας κτήμα δεξιώσεων

Επιλέγοντας κτήμα δεξιώσεων

Για την δεξίωση του γάμου σας ίσως θα θέλατε κάτι πιο εκλεκτό και πολυτελές για να απολαύσετε εκείνες τις στιγμές διασκέδασης και χαράς με τους καλεσμένους σας. Ίσως δεν θα θέλατε να ακολουθήσετε την κλασική επιλογή μιας αίθουσας με περιορισμένη θέα ή ο χώρος να είναι μακριά από την εκκλησία που θα γίνει το μυστήριο. Για τους λόγους αυτούς, αλλά και πολλούς ακόμη, το να αναζητήσετε κάποιο από τα κτήματα δεξιώσεων γάμου θα ήταν μια σοφή απόφαση. Μια μεγάλη ποικιλία από επαύλεις και κτήματα γάμου, ειδικά διαμορφωμένα, ώστε να υποδέχονται και να εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό ατόμων, είναι στη διάθεσή σας για να επιλέξετε κάποιο από αυτά, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου όποτε αποφασίσετε να τελέσετε τον γάμο σας. Πάντα, και σχεδόν σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, θα υπάρχει στη διάθεσή σας το κατάλληλο κτήμα γάμου για να φιλοξενήσουν εσάς και τους προσκεκλημένους σας.

Για να επιλέξετε το κατάλληλο κτήμα για την δεξίωσή σας θα πρέπει να ξεκινήσετε δημιουργώντας μια λίστα με τα βασικά χαρακτηριστικά που επιθυμείτε να έχει, προκειμένου να την απολαύσετε, τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι σας. Τόσο οι παροχές όσο και τα μεγέθη των κτημάτων ποικίλουν. Ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από κτήματα γάμου που είναι σχεδιασμένα βάση κάποιου θέματος, αμπελώνες ή ελαιώνες που λειτουργούσαν παλαιότερα ή και ακόμη αλλά και επαύλεις οι οποίες διατίθενται για κοινωνικές εκδηλώσεις.

Μια ακόμη σημαντική επιλογή είναι αν θέλετε να είστε σε χώρο κοντά στη θάλασσα και να αγναντεύεται το υπέροχο γαλάζιο των Ελληνικών υδάτων ή αν προτιμάται την θέα από ψηλά τότε θα επιλέξετε χώρο σε ύψωμα ή βουνό. Ακόμη θα μπορούσατε να διαλέξετε να έχει θέα προς κάποιο αρχαιολογικό χώρο, κάποιο ιδιαίτερο αξιοθέατο της περιοχής ή απλά προς την ύπαιθρο.

Οι επιπλέον παροχές που μπορεί να διαθέτουν τα κτήματα γάμου είναι αίθουσα κλειστή ή και ανοιγόμενη οροφή, για να μεταφερθείτε σε περίπτωση ξαφνικής κακοκαιρίας, πισίνα με γκαζόν ή ειδικές κατασκευές όπως συντριβάνι ή καταρράκτη, μεγάλους κατάφυτους χώρους όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την φωτογράφισή σας, εκκλησάκι μέσα στον χώρο του κτήματος, ή κοντά, προκειμένου να μην έχετε περιττές διαδρομές, μεγάλο χώρο στάθμευσης, παιδική χαρά ή χώρο όπου μπορούν να τοποθετηθούν φουσκωτά και παιχνίδια για τους μικρούς σας καλεσμένους, ειδικές εγκαταστάσεις ΑΜΕΑ, καθώς και κάποιο καμαρίνι για να φρεσκαριστείτε πριν πάτε στην δεξίωση ή ακόμη και σουίτα για να διανυκτερεύσετε εκεί.

Τα κτήματα συνήθως δεν έχουν δική τους κουζίνα αλλά συνεργάζονται με κάποιο catering γάμου ή μπορείτε να αναζητήσετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς. Αυτό μπορεί να είναι κάτι ακόμη που θα χρειαστεί να αναζητήσετε αλλά σίγουρα είναι και καλό, αφού έτσι αν σας αρέσει ο χώρος δεν θα περιοριστείτε σε μια μέτρια κουζίνα, μιας και καμιά φορά η αισθητική του χώρου δεν συνάδει με το γαστρονομικό αποτέλεσμα που μπορεί να βγάλει η κουζίνα του!

Όποιο και αν είναι το όνειρό σας για την δεξίωση του γάμου σας όλα είναι δυνατόν να γίνουν με τόσες πολλές προτάσεις και παροχές, ζητήστε από περισσότερους χώρους τις προτάσεις τους και τις σχετικές τιμές προκειμένου να καταλήξετε πιο εύκολα στο ιδανικό. Προσοχή στις υπερβολές και κυρίως προσοχή στην συμφωνία. Όταν καταλήξετε στο ιδανικό μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την ύπαρξη της σχετικής άδειας και στη συνέχεια να καταγράψετε όλα όσα περιλαμβάνει η συμφωνία σας για εκείνη τη μέρα.

Συντάκτης: Ελένη Νικολάου
Φωτογραφία: beleontours.com

Copyright © 2020 - 2021 gamosdexiosi.gr    

Όροι Χρήσης     |    Επικοινωνία