ιδεες γαμου

Ιδέες Γάμου

Επιλέγοντας αίθουσα δεξιώσεων

Επιλέγοντας αίθουσα δεξιώσεων

Για εσάς που έχετε πάρει την απόφαση να παντρευτείτε και όλα σας φαίνονται βουνό να θυμάστε πως όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Η αναζήτηση, η προετοιμασία, η οργάνωση και φυσικά ο έλεγχος να μείνετε εντός προϋπολογισμού μπορεί να μοιάζουν ακατόρθωτα αλλά με την κατάλληλα στρατηγική και την οργανωμένη αναζήτηση όλα θα γίνουν πιο γρήγορα και φυσικά θα έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την ημέρα του γάμου σας.

Το πρώτο μέλημά σας θα πρέπει να είναι η αίθουσα δεξιώσεων που θα κλείσετε για να κάνετε τη δεξίωση γάμου μετά την τελετή. Για να το κάνετε αυτό, καλό θα ήταν πρώτα να αποφασίσετε περίπου πότε θέλετε να τελεστεί το μυστήριο, στη συνέχεια να ρωτήσετε για την διαθεσιμότητα της εκκλησίας που προτιμάτε, ή την ενορία στην οποία ανήκει η νύφη κατά το έθιμο, ώστε να έχετε μια ιδέα για το ποιες ημέρες μπορείτε να επιλέξετε. Στην συνέχεια αναζητήστε τους ιδανικούς χώρους για εσάς, στην περιοχή ή τις περιοχές που σας ενδιαφέρουν, και ζητήστε να σας κάνουν την προσφορά τους προκειμένου να καταλήξετε στον ιδανικό χώρο για τις προτιμήσεις σας.

Αίθουσες γάμου κατάλληλες για να κάνετε την δεξίωσή σας υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, όπου και αν θέλετε να κάνετε τον γάμο σας μπορείτε να βρείτε τον κατάλληλο χώρο. Ανάλογα με το ύφος που θέλετε να δώσετε στον γάμο σας αλλά και ανάλογα με το προσωπικό σας στιλ και γούστο. Μπορεί να επιλέξετε μια κλασική αίθουσα δεξιώσεων με μεγάλη πίστα στο κέντρο και τα τραπέζια γύρω της ή μια πολύ μοντέρνα αίθουσα γάμου όπως ένα μπαρ, με κατάλληλα διαμορφωμένη σάλα, μια ταβέρνα με παραδοσιακά πιάτα και σούβλες ή μια ψαροταβέρνα αν είναι καλοκαιράκι, μια αίθουσα με ανοιγόμενη οροφή ή κάποια που να βρίσκετε στην οροφή (roof garden) αν ο καιρός το επιτρέπει, κάποια αίθουσα ξενοδοχείου εσωτερική ή δίπλα στη πισίνα, ακόμη θα μπορούσατε να επιλέξετε μια εναλλακτική αίθουσα κάποιου κέντρου πολιτισμού ή μιας γκαλερί αν σας συγκινούν οι τέχνες.

Στη συνέχεια αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποφασίσετε ποια χαρακτηριστικά θέλετε ή χρειάζεστε να έχει ο χώρος δεξιώσεων. Αν για παράδειγμα υπάρχουν πολλά παιδιά καλό θα ήταν να διαθέτει ο χώρος παιδική χαρά ή κάποιον χώρο που θα μπορέσουν να απασχοληθούν με έναν ανιματέρ, αν υπάρχουν καλεσμένοι που δεν μπορούν να ανέβουν σκαλιά καλό θα ήταν να υπάρχουν ράμπες και ειδικά σχεδιασμένα WC, ο χώρος στάθμευσης είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο που θα πρέπει να έχετε φροντίσει εκ των προτέρων, ο φωτισμός της αίθουσας καθώς και τα συστήματα ήχου εφόσον υπάρχουν είναι μια επιπλέον λεπτομέρεια που θα σας βοηθήσει ακόμη περισσότερο για την επιλογή σας.

Όποια και αν είναι η βασική επιλογή για τον χώρο αυτό που θα καθορίσει την τελική σας απόφαση θα είναι οι λεπτομέρειες. Ζητήστε την προσφορά και συγκρίνετε βάση των παροχών και του τελικού κόστους. Φυσικά και πριν από οτιδήποτε άλλο καλό θα είναι να έχετε διαπιστώσει ότι ο χώρος έχει την κατάλληλη άδεια για τέτοιου είδους εκδήλωση αλλά και την χωρητικότητα που προβλέπεται βάση της πυρασφάλειας.

Εφόσον καταλήξετε στον ιδανικό για εσάς χώρο δεξιώσεων φροντίστε να είναι γραμμένα με κάθε λεπτομέρεια όλες οι παροχές και τελικό κόστος που έχετε συμφωνήσει.

Συντάκτης: Ελένη Νικολάου
Φωτογραφία: cobbenergycentre.com

Copyright © 2020 - 2021 gamosdexiosi.gr    

Όροι Χρήσης     |    Επικοινωνία