ιδεες γαμου

Ιδέες Γάμου

Δεξίωση γάμου σε νησί

Δεξίωση γάμου σε νησί

Κάθε εποχή έχει τις ομορφιές της και φυσικά κάποιες πολυτέλειες που μπορούμε να τις απολαύσουμε μόνο σε αυτούς τους μήνες του χρόνου, έτσι λοιπόν, ένας γάμος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να τελεστεί σε κάποιο από τα υπέροχα Ελληνικά νησιά. Το κλίμα των μηνών αυτών αλλά και η διάθεση που μας προκαλούν δημιουργεί μια φυσική ροπή προς τη θάλασσα και τα ταξίδια, οπότε η σκέψη να οργανώσετε τον γάμο και την δεξίωση γάμου σε κάποιο νησί φαντάζει ο ιδανικός συνδυασμός.

Αν μένετε ή έχετε καταγωγή από νησί όλα είναι πολύ εύκολα για εσάς αφού γνωρίζετε ήδη όλες τις πιθανές επιλογές που έχετε σχετικά με την τοποθεσία και φυσικά γνωρίζετε τους καλυτέρους χώρους για την δεξίωσή σας, για όλους εσάς όμως που δεν έχετε αυτήν την πολυτέλεια θα δούμε μαζί κάποια σημαντικά θέματα για τα οποία θα χρειαστεί να κάνετε τις σωστές επιλογές.

Το βασικότερο θέμα που καλείστε να αποφασίσετε είναι το ίδιο το νησί. Μια καλή ιδέα είναι να επιλέξετε ένα νησί από το οποίο έχετε κοινές μνήμες σαν ζευγάρι, αυτό δεν έχει μόνο τη ρομαντική του πλευρά αλλά έχει και μια πολύ πολύ πρακτική, γιατί θα γνωρίζεται τα ‘‘κατατόπια’’. Αν έχετε ήδη επισκεφτεί το νησί τότε θα έχετε ιδέα από τα μέρη αλλά και τα μαγαζιά του, κάποια θα τα έχετε ήδη απορρίψει από την προηγούμενη επίσκεψη αλλά και σε κάποια θα έχετε ήδη προτίμηση και αυτό είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή για την εύρεση του ιδανικού που αναζητάτε. Για όσους δεν έχετε ήδη στο μυαλό σας κάποιον προορισμό, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι τον αναζητήσετε με βάση το ύψος του κόστους που έχετε αποφασίσει να δαπανήσετε. Ο άλλος τρόπος να επιλέξετε, που είναι και ο πιο εύκολος, είναι να το κάνετε στην τύχη, εξάλλου η τύχη βοηθά τους τολμηρούς.

Επειδή όμως η τελειότητα της δεξίωσης δεν επιτυγχάνεται από τύχη όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένα.

Τα νησιά έχουν πολύ δύσκολους και καμία φορά επικίνδυνους δρόμους, οπότε θα είναι πολύ σοφή επιλογή αν η δεξίωση γίνει κοντά ή ακόμη και στον ίδιο χώρο όπου θα διαμείνουν οι προσκεκλημένοι σας, έτσι θα αποφευχθεί η οδήγηση μετά το γλέντι. Δημιουργήστε λοιπόν την βασική λίστα με τις πιθανές επιλογές, από χώρους, που έχετε κοντά στα καταλύματα. Για να μπορέσετε να ξεχωρίσετε από αυτά σε ποιον χώρο θα καταλήξετε καλό είναι να σημειώσετε αρχικά τους χώρους δεξιώσεων που είναι ικανοί να εξυπηρετήσουν των αριθμό των καλεσμένων σας και στη συνέχεια να τους επισκεφτείτε προκειμένου να εγκρίνετε τον διάκοσμο του χώρου. Για τη συνέχεια, και φυσικά την τελική απόφαση, το βασικό κριτήριο θα πρέπει να είναι η γεύση, έχοντας φτάσει λοιπόν σε έναν μικρό αριθμό επιλεγμένων χώρων θα πρέπει να γευτείτε και την κουζίνα τους, ώστε να πάρετε την τελική απόφαση.

Αφού καταλήξετε στον χώρο δεξίωσης η επόμενη απόφαση που καλείστε να πάρετε για τη συνέχεια είναι για το ποιο θα είναι μενού σας. Χάριν του μέρους που θα βρίσκεστε λογικά η βάση του μενού σας θα είναι το ψάρι και τα θαλασσινά, γι΄ αυτό και θα πρέπει να έχετε προσδιορίσει το είδος και την ποσότητα των ψαριών που θα σερβιριστούν, διότι είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει το κόστος. Τα συνοδευτικά θα πρέπει να έχουν μεγάλη ποικιλία μιας και τα θαλασσινά, ανάλογα με το είδος, έχουν ή μεγάλους ¨οπαδούς¨ ή μεγάλους ¨εχθρούς¨. Μην ξεχάσετε, κατά την επιλογή των πιάτων του μενού, να υπολογίσετε ότι θα έχετε καλεσμένα παιδιά αλλά και ανθρώπους που δεν τρώνε θαλασσινά, οπότε και φροντίστε ιδιαίτερα για αυτούς. Για τη διακόσμηση και τη μουσική καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τους ιδιοκτήτες του χώρου, σίγουρα θα έχουν να σας κάνουν κάποιες προτάσεις και να σας δώσουν κάποιες συμβουλές σχετικά με τους ντόπιους επαγγελματίες. Η διακόσμηση καλύτερα να είναι όσο πιο απλή γίνεται, μιας και η ομορφιά που θέλετε να αναδειχθεί πάνω απ΄ όλα είναι η ομορφιά του τόπου.

Η δεξίωσή σας θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία αν αφεθείτε στην απλότητα και στο κάλλος του νησιού να σας παρασύρουν και να σαγηνεύσουν τόσο εσάς όσο και τους καλεσμένους σας. Απολαύστε το.

Συντάκτης: Ελένη Νικολάου
Φωτογραφία: cdn.wedding-spot.com

Copyright © 2020 - 2021 gamosdexiosi.gr    

Όροι Χρήσης     |    Επικοινωνία