ιδεες γαμου

Ιδέες Γάμου

Δεξίωση τα Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά

Δεξίωση τα Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά

Δεξίωση με γιορτινή διάθεση

Πολλοί αυτές τις τελευταίες μέρες του χρόνου έχουν την ονομαστική τους εορτή οπότε και όσοι δεν γιορτάζουν έχουν πολλές επιλογές και προσκλήσεις, είτε από εορτάζοντες, είτε από ανθρώπους που αγαπούν το να γιορτάζουν με φίλους και απλώς διοργανώνουν κάποιο Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Όποιος κι αν είναι ο λόγος ένα είναι σίγουρο, πως θα το απολαύσετε, μιας και αυτές οι γιορτινές δεξιώσεις είναι από τις πλέον πληθωρικές σε όλα, είτε από φαγητό, είτε από ποτό, είτε από γλυκό, είτε από φωτάκια και χαρούμενο στολισμό, οπότε η αφθονία θα υπάρχει και στην καλή διάθεση μα και την ευθυμία.

Ας δούμε μαζί μερικές προτάσεις που θα σας κάνουν τους πλέον φιλόξενους οικοδεσπότες αλλά και τους πιο περιζήτητους καλεσμένους.

Αν εσείς είστε οι οικοδεσπότες της γιορτινής δεξίωσης, τότε καλό θα είναι να έχετε προγραμματίσει από νωρίς τα ψώνια και τις παραγγελίες σας. Τα καταστήματα τροφίμων αυτές τις γιορτινές μέρες είναι από τα πλέον πολυπληθή μέρη, οπότε εξοπλιστείτε με υπομονή και ψυχραιμία, δυο πολύ σπουδαίες αρετές, και φυσικά μη ξεχνάτε πως όσο πιο νωρίς φροντίσετε τα ψώνια σας τόσο πιο καλά. Κάντε τις λίστες σας, ορεκτικά, σαλάτες και γαλοπούλα ή γουρουνάκι είναι τα βασικά συστατικά του γιορτινού τραπεζιού, τα ποτά σε αφθονία αλλά και οι αφρώδη οίνοι δεν μπορούν να λείπουν, μα οι βασικοί πρωταγωνιστές αυτών των ημερών είναι οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα μα και το χριστόψωμο για τα Χριστούγεννα ενώ για την Πρωτοχρονιά η Βασιλόπιτα.

Για τους καλεσμένους σας, αν έχουν παιδιά, καλό θα είναι να έχετε φροντίσει και να τους έχετε τοποθετήσει κάποιο δωράκι κάτω από το δέντρο σας, μα και για τους μεγαλύτερους καλεσμένους σας ένα συμβολικό δωράκι όπως ένα ζευγάρι ζεστές κάλτσες ή κάποιο γούρι θα τους κάνει ευχάριστη έκπληξη μέσα στην γενικότερη ευχάριστη διάθεση της βραδιάς.

Αν είστε οι καλεσμένοι σε κάποιο σπίτι φιλικό ή συγγενικό, τότε καλό θα είναι να ετοιμάσετε και εσείς τη σπεσιαλιτέ σας, σε μια κατάλληλα διακοσμημένη πιατέλα είναι βέβαιο πως θα λάβει κεντρική θέση στο γιορτινό τραπέζι αλλά αν δεν μαγειρεύεται, τότε μια φιάλη ποτού ή κρασιού μαζί με ένα κουτί δίπλες μπορούν να προσφερθούν εξίσου.

Το δώρο που θα επιλέξετε να προσφέρεται θα πρέπει να είναι είτε για τους ίδιους τους οικοδεσπότες είτε για το σπίτι σους αν δε γνωρίζετε καλά το γούστο τους.

Και στις δυο περιπτώσεις μην ξεχάσετε να βάλετε τα καλά σας ρούχα και το καλύτερό σας χαμόγελο. Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

Συντάκτης: Ελένη Νικολάου
Φωτογραφία: istockphoto.com

Copyright © 2020 - 2021 gamosdexiosi.gr    

Όροι Χρήσης     |    Επικοινωνία