ιδεες γαμου

Ιδέες Γάμου

Γάμος το πρωί

Γάμος το πρωί

Δεξίωση μετά από πρωινό γάμο ή βάπτιση

Για κάθε μελλόνυμφο ζευγάρι η ημέρα του γάμου του είναι η πλέον σημαντική ημέρα που έχουν να διοργανώσουν και να ζήσουν. Μέσα στην κρίση των ημερών που ζούμε, πολλοί γάμοι αλλά και βαπτίσεις έχουν αναβληθεί, δηλαδή έχουν μετατεθεί για αργότερα, μετά το πέρας της καραντίνας. Εδώ είναι το θέμα όμως, οι συνηθισμένες ώρες τέλεσης των μυστηρίων είναι ήδη κλεισμένες από καιρό, διότι όπως γνωρίζετε κι εσείς, οι εκκλησίες για αυτές τις τελετές κλείνονται πρώτες, έξι μήνες ακόμη και χρόνο νωρίτερα.
Η κύρια ερώτηση είναι τώρα τι κάνουμε;

Η πρόταση που έχουμε, η οποία θα βοηθήσει ακόμη να διπλασιαστούν οι τελετές το επόμενο διάστημα, είναι να κάνετε τον γάμο ή και τη βάπτιση του παιδιού σας πρωινή ώρα. Για τις βαπτίσεις αυτό είναι σύνηθες αλλά για τους γάμους; Εδώ θα σας κάνουμε κάποιες προτάσεις για το πώς μπορείτε να οργανώσετε την πρωινή σας δεξίωση.

Για εσάς που διαθέτετε τον απαιτούμενο χώρο και θέλετε να κάνετε τη δεξίωση στο σπίτι σας ή σε κάποιο άλλο σπίτι που έχετε στη διάθεσή σας, τότε είναι εύκολο να το οργανώσετε για πρωινή ώρα, ίσως να είναι και η καλύτερη επιλογή ώρας. Επιλέξτε την ώρα που είναι πιο κοντά στο μεσημέρι, οπότε να έχουν την πολυτέλεια του χρόνου εκείνοι που θα παραλάβουν και θα ετοιμάσουν τον μπουφέ και τον χώρο. Αν το έχει αναλάβει εταιρεία catering ο απαιτούμενος χρόνος θα είναι λιγότερος και η πιθανότητα λάθους ελάχιστη.

Σε μια τέτοιου είδους δεξίωση συνηθίζεται οι καλεσμένοι να σερβίρονται μόνοι από το μπουφέ και επειδή συνήθως δεν υπάρχουν τραπέζια καλό είναι τα εδέσματα που θα επιλέξετε, τόσο για το κυρίως όσο και για τα συνοδευτικά, να είναι finger food δηλαδή σε μέγεθος και σχήμα μιας μπουκιάς, ώστε να μπορούν να πιαστούν με το χέρι χωρίς να χρειάζονται μαχαιροπίρουνα. Αν θέλετε να έχετε σερβιτόρους, τότε αποφύγετε να είναι πίσω από τους μπουφέδες, αν ο χώρος δεν είναι αρκετός, επιλέξτε να σερβίρουν τα ποτά, να εξυπηρετούν όσους δεν μπορούν να φτάσουν στον μπουφέ αλλά και στην περισυλλογή των πιάτων στο τελείωμα.

Για όσους επιλέξουν κέντρο, ή κάποια από τις αίθουσες δεξιώσεων ή κτήματα γάμου για την δεξίωση οι προτάσεις είναι ακριβώς οι ίδιες με τον απογευματινό γάμο μιας και οι περισσότεροι χώροι δεξιώσεων χρησιμοποιούν τεχνητό φωτισμό ακόμη και την ημέρα. Αν όμως έχετε επιλέξει ταβέρνα με κήπο ή παραθαλάσσια, ανοιχτή αίθουσα με roof garden, ή το αίθριο κάποιου κτήματος το μόνο που αλλάζει σε αυτή την περίπτωση είναι ότι θα είστε υπό το φως του ήλιου και όχι υπό το φως των κεριών, οπότε καλό είναι να ξαναδείτε τις επιλογές που έχετε κάνει για την διακόσμηση. Διαμορφώστε το θέμα της διακόσμησης κατάλληλα, αλλάζοντας τα φανάρια με ανθοστήλες και κρεμαστά καλάθια με ευωδιαστές συνθέσεις, σε συνθέσεις μπαλονιών ή ακόμη και με πιο μοντέρνες επιλογές όπως κορνίζες με φωτογραφίες σας ή κάποια δημιουργία όπου θα τοποθετήσετε, με περίτεχνο τρόπο, τις μπομπονιέρες σας, αλλά και τα κεριά των τραπεζιών ίσως θα θέλετε να αλλάξετε με μπουκέτα, συνθέσεις ή ακόμη και με γλαστράκια από όμορφα λουλούδια. Για τις αλλαγές αυτές μπορούν να σας συμβουλεύσουν οι επαγγελματίες είτε από τον χώρο που έχετε επιλέξει για τη δεξίωση, είτε από το ανθοπωλείο που έχετε συνεργαστεί για τις υπόλοιπες συνθέσεις.

Μια ιδιαίτερη προσέγγιση θα πρέπει να έχει το θέμα της αλλαγής ώρας αν έχετε επιλέξει εξωτερικό χώρο, επιπλέον των προηγούμενων αλλαγών θα πρέπει να προνοήσετε για τη δυνατότητα σκίασης του χώρου, όπου θα βρίσκεστε ή ακόμη και την τοποθέτηση ειδικών εξωτερικών στοιχείων ψύξης, κλιματιστικών ή ειδικών ανεμιστήρων, ώστε να μην έχετε προβλήματα με τον ήλιο ή τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά τις μεσημεριανές ώρες. Αν σας αρέσουν τα πυροτεχνήματα και θέλετε να έχετε για εκείνη την ημέρα, τότε μπορείτε να αναπροσαρμόσετε την ώρα προβολής τους, για το τέλος της δεξίωσης, ώστε να έχει πέσει ο ήλιος και να απολαύσετε χωρίς περιορισμό την θεαματική παράσταση που θα κάνουν στον ουρανό.

Το θετικό με τον πρωινό γάμο και την μεσημεριανή δεξίωση είναι ότι θα ξεκινήσουν όλα νωρίς, άρα και θα τελειώσουν νωρίς, οπότε αν ο γάμος σας τελεστεί μέχρι το μεσημέρι η δεξίωση θα έχει τελειώσει έως αργά το απόγευμα, οπότε και εσείς θα έχετε τον χρόνο να απολαύσετε το βράδυ σας και να ετοιμαστείτε ξεκούραστοι για το ταξίδι του μέλιτος.

Συντάκτης: Ελένη Νικολάου
Φωτογραφία: i0.wp.com

Copyright © 2020 - 2021 gamosdexiosi.gr    

Όροι Χρήσης     |    Επικοινωνία