ιδεες γαμου

Ιδέες Γάμου

Δεξίωση και κορωνοϊός

Δεξίωση και κορωνοϊός

Αλλαγές στις δεξιώσεις λόγω κορωνοϊού

Θέλετε να κάνετε δεξίωση γάμου σε κάποιο χώρο εστίασης, τώρα που ανοίγουν ξανά, για κάποια γιορτή σας ή τον γάμο σας ή απλά επειδή επιθυμήσατε τους αγαπημένους σας φίλους μιας και έχετε καιρό να τους δείτε. Θέλετε φυσικά να είστε ασφαλείς, για να περάσετε όλοι καλά, και να είστε όλοι καλά ακόμη και μετά το τέλος αυτής της γιορτινής συγκέντρωσης. Ας δούμε κάποια μέτρα προστασίας που θα είναι καλό να λάβετε για να στεφθεί με επιτυχία αυτή σας η δεξίωση.

Η προσέλευση θα πρέπει να γίνεται σταδιακά για να μην υπάρχει συνωστισμός κατά την είσοδο. Τα τραπέζια θα πρέπει να είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε αφού καθίσουν οι καλεσμένοι να προκύπτει διάδρομος φάρδους 150 εκατοστών τουλάχιστον. Το κάθε τραπέζι θα έχει το απολυμαντικό του και θα είναι τεσσάρων ατόμων, με εξαίρεση τις πολυμελείς οικογένειες, το οποίο θα μοιράζονται κυρίως οικογένειες και γνωστοί και δεν θα βρίσκονται άγνωστοι στο ίδιο τραπέζι. Στην πίστα θα κρατούνται αποστάσεις μεταξύ των χορευτικών ζευγαριών ή να κρατούν μαντίλια για να χορέψουν τους - κυκλικού τύπου - παραδοσιακούς χορούς μας. Οι σερβιτόροι θα φορούν μάσκα και το φαγητό θα σερβίρεται με ατομικό πιάτο τραπέζι, προς αποφυγή ατυχών συγκυριών.

Όλα αυτά δεν είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν και αφού η καλή διάθεση υπάρχει μπορούμε να δούμε μαζί πως γίνονται πράξη τα παραπάνω.

Για να γίνεται η είσοδος σταδιακά μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα και έξω από την είσοδο <<λόγους>> για στάση. Μπορείτε για παράδειγμα να βάλετε σε ένα τραπεζάκι με πολλά στυλό -δώρο για τους καλεσμένους σας- και ένα βιβλίο ευχών όπου ο κάθε ένας από αυτούς θα μπορεί να σας γράψει κάτι που θέλει, ή ακόμη μπορεί και να το πει αν προτιμά, σε έναν φωτογράφο που θα έχει τοποθετήσει μια κάμερα εκεί ειδικά για αυτό τον λόγο. Ακόμη μπορεί να υπάρχει μπουφές με ποτά και σνακ υποδοχής όπου ο σερβιτόρος θα προσφέρει σε έναν ένα καλεσμένο ξεχωριστά.

Το θέμα του χορού ίσως σας δυσκολέψει λιγάκι αλλά μπορεί να λυθεί αν υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να δημιουργηθούν πολλές πίστες και έτσι να μοιράζονται οι καλεσμένοι σας. Η μουσική που μπορείτε να επιλέξετε να είναι κυρίως για χορό σε ζευγάρια είτε κατά άτομο, μα αν προτιμάτε χορό όπου πιάνονται σε αλυσίδα οι χορευτές τότε καλό θα είναι να έχετε προνοήσει για αρκετά μαντίλια.

Για να μην είναι δυσάρεστη και τρομακτική η όψη των σερβιτόρων, τότε καλό θα είναι οι μάσκες τους να είναι κομψές. Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων, τα απολυμαντικά στα τραπέζια και η υγιεινή των κοινόχρηστων χώρων είναι ευθύνη των ιδιοκτητών του κέντρου ή του κτήματος που σας φιλοξενεί, για την κουζίνα δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι, οι κανόνες υγιεινής σε αυτό τον χώρο ήταν πάντα αρκούντος αυστηροί.

Έτσι λοιπόν, αφού η διάθεσή σας είναι ανεβασμένη, θα πρέπει να είναι και η δεξίωσή σας πετυχημένη αλλά και ασφαλής!

Συντάκτης: Ελένη Νικολάου
Φωτογραφία: ichef.bbci.co.uk

Copyright © 2020 - 2021 gamosdexiosi.gr    

Όροι Χρήσης     |    Επικοινωνία