ιδεες γαμου

Ιδέες Γάμου

Δεξίωση την Άνοιξη

Δεξίωση την Άνοιξη

Γιορτάζεται ή έχετε τα γενέθλιά σας μέσα στην Άνοιξη; Κάνετε τον γάμο σας ή τη βάπτιση του παιδιού σας μέσα σε αυτούς τους μήνες; Έχετε κάποια επέτειο ή έχει συμβεί κάποιο σημαντικό και ευχάριστο γεγονός σε εσάς αυτές τις μέρες και θέλετε να το μοιραστείτε με φίλους και γνωστούς; Μη διστάσετε καθόλου να διοργανώσετε μια όμορφη ανοιξιάτικη δεξίωση με θέμα την ίδια την Άνοιξη.

Κάθε εποχή έχει τις χάρες της αλλά, και χωρίς υπερβολές, η Άνοιξη έχει τις ομορφότερες. Όλη αυτή η ανθοφορία και η αναγέννηση της πλάσης, όλη η ζωηρή και εξωστρεφής διάθεση που μας διακατέχει και μας αναζωογονεί είναι στοιχεία που μπορούν να τροφοδοτήσουν την φαντασία μας και να δημιουργήσουν το τέλειο σκηνικό για την δεξίωση.

Όπως κάθε δεξίωση έτσι και εδώ έχουμε τα εξής δύο μέρη, την προετοιμασία και την εκτέλεση.

Για την προετοιμασία θα χρειαστεί να αναζητηθεί ο κατάλληλος χώρος ανάλογα με τα άτομα που θέλετε να καλέσετε και τον αριθμό τους. Όποιος και αν είναι ο λόγος της δεξίωσής σας, αν θέλετε να έχει σαν θέμα την Άνοιξη, καλό θα είναι να επιλέξετε εξωτερικό χώρο για αυτήν κάποιον όπως ένα εξοχικό κέντρο, ένα κτήμα δεξιώσεων, ίσως ακόμη και τον κήπο του σπιτιού σας αν αυτός είναι κατάλληλος για να χωρέσει τον όγκο των καλεσμένων που έχετε κατά νου.

Η διακόσμηση είναι ένα ακόμη θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθείτε κατά την προετοιμασία, αλλά και εδώ μην ξεχνάτε ότι το θέμα σας είναι η Άνοιξη και αυτό προϋποθέτει πολλά λουλούδια, έντονα χρώματα και λεπτά υφάσματα, τόσο για ομορφιά όσο και για σκίαση, εφόσον χρειάζεται. Φυσικά, λόγω του άστατου καιρού της εποχής, καλό είναι να έχετε προνοήσει για την περίπτωση βροχόπτωσης, να έχετε ζητήσει να υπάρχουν προδιαγραφές για την τοποθέτηση ή το άνοιγμα τέντας πάνω από τον χώρο της δεξίωσης.

Για τα εδέσματα δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός αρκεί όλα να είναι παρασκευασμένα με υλικά και προϊόντα της εποχής. Και εδώ η διακόσμηση του μπουφέ θα πρέπει να είναι βασισμένη στο θέμα σας, πιατέλες σε σχήμα φύλλου ή λουλουδιού, όμορφα μπουκέτα τοποθετημένα ανάμεσα στα πιάτα ή ακόμη και τα ίδια τα πιάτα να έχουν πολύχρωμο περιεχόμενο και να είναι στολισμένα με βρώσιμα άνθη. Κάτι ακόμη που θα πρέπει να είναι μέσα στο θέμα είναι η τούρτα σας. Δεν υπάρχει δεξίωση χωρίς γλυκό επιλέξτε λοιπόν μια πολυώροφη τούρτα στολισμένη με άνθη από ζαχαρόπαστα και περίτεχνα σχήματα από φρούτα εποχής. Αν πάλι προτιμάτε μικρότερα γλυκά σε ατομικό μέγεθος προτιμήστε ταρτάκια με πολύχρωμα φρούτα εποχής.

Για το δεύτερο μέρος, την εκτέλεση δηλαδή, καλό θα είναι να την αφήσετε στα χέρια των ειδικών. Οι πεπειραμένοι επαγγελματίες από τον χώρο της διακόσμησης και της εστίασης, οι διοργανωτές, οι ανθοπώλες, οι σεφ και οι σερβιτόροι της εταιρίας catering ή του χώρου που θα κάνετε την δεξίωσή σας, θα είναι εκεί για να κάνουν την δεξίωσή σας ένα ευχάριστο γεγονός για όλους τους παρευρισκόμενους. Απολαύστε την και ευχαριστηθείτε την Άνοιξη.

Συντάκτης: Ελένη Νικολάου
Φωτογραφία: givdo.com

Copyright © 2020 - 2021 gamosdexiosi.gr    

Όροι Χρήσης     |    Επικοινωνία