ιδεες γαμου

Ιδέες Γάμου

Δεξίωση γάμου με θέα αρχαιολογικό χώρο

Δεξίωση γάμου με θέα αρχαιολογικό χώρο

Δεξίωση με θέα αρχαιολογικό χώρο

Δεν είναι τυχαίο που όλος ο κόσμος πιστεύει πως η Αρχαία Ελλάδα υπήρξε φάρος πολιτισμού και γραμμάτων. Ως επισφράγιση αυτής της άποψης έχουμε να επιδείξουμε μια σειρά μνημείων και αρχαιολογικών ευρημάτων τα οποία έχουν έρθει στην επιφάνια μετά από ανασκαφές ετών. Αυτά τα απαράμιλλης ομορφιάς και εξαίρετης αρχιτεκτονικής αρχαιολογικά ευρήματα μπορούμε να τα απολαύσουμε είτε σε ώρες προσέλευσης κοινού, είτε με ειδικό αίτημα, αν ο χώρος και οι έφοροί του το επιτρέπουν, σε άλλες ώρες. Φυσικά κάποια από αυτά τα αριστουργήματα, εφόσον πρόκειται για ναούς, στάδια ή άλλου είδους κτίσματα και δημιουργίες είναι χτισμένα είτε τοποθετημένα σε εξωτερικούς χώρους, μπορείτε να τα απολαύσετε και από απόσταση από σημεία ή χώρους που διαθέτουν την κατάλληλη οπτική γωνία. Για αυτούς τους χώρους θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο μιας και ανάμεσά μας υπάρχουν αρκετοί φιλότεχνοι που ίσως επιθυμούν να οργανώσουν τη δεξίωση του γάμου τους, και όχι μόνο, τους σε σχετικό χώρο.

Οι χώροι εστίασης, οι οποίοι είναι κατάλληλοι για δεξιώσεις γάμου και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από κάποιον αρχαιολογικό χώρο συνήθως έχουν θέα προς αυτόν. Η αρχιτεκτονική του χώρου αλλά και η διαρρύθμιση των αιθουσών τους είναι τέτοια, ώστε να έχουν όλοι οι παρευρισκόμενοι άπλετη θέα προς αυτόν. Οι αίθουσες δεξιώσεων, σε ορισμένα από αυτά, είναι ακόμη και θεματική βασισμένη στο κοντινό τους αρχαίο αριστούργημα. Κάποιες έχουν ακόμη και αίθριο ή προαύλιο χώρο, όπου μπορούν να φιλοξενήσουν τη δεξίωσή σας σε αυτόν τον εξωτερικό χώρο αν φυσικά και ο καιρός το επιτρέπει.

Μια πρόταση προκειμένου να έχετε καλύτερη θέα προς τον χώρο αυτό που σας κίνησε τόσο το ενδιαφέρον, αλλά και για να μην είστε πολύ ώρα εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, μπορεί να είναι η εξής, να ξεκινήσετε τη δεξίωσή σας με κάποιο ποτό καλωσορίσματος στον εξωτερικό χώρο, όπου και θα παραμείνετε με τους καλεσμένους σας για το χρονικό διάστημα της αρεσκείας σας και στη συνέχεια μπορείτε να περάσετε στην εσωτερική αίθουσα δεξιώσεων προκειμένου να καθίσετε στα τραπέζια σας και να ξεκινήσει το σερβίρισμα των εδεσμάτων. Φυσικά, και ανάλογα με την ώρα της δεξίωσής σας, μπορείτε να την κλείσετε με ανάλογο τρόπο σερβίροντας έξω το απεριτίφ ή κάποιο κοκτέιλ.

Όποια και αν είναι η προτίμησή σας για το πώς και με ποια σειρά θα αξιοποιήσετε κατάλληλα τους χώρους του κέντρου που θα επιλέξετε για τη δεξιώσή σας θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στην ώρα αυτήν καθεαυτή όπου θα λάβει χώρα η δεξίωσή σας, να είναι μεταξύ απογεύματος με νύχτας, ώστε να απολαύσετε το θέαμα υπό το φως του ήλιου αλλά και των αστεριών στη συνέχεια.

Συντάκτης: Ελένη Νικολάου
Φωτογραφία: athensmagazine.gr

Copyright © 2020 - 2021 gamosdexiosi.gr    

Όροι Χρήσης     |    Επικοινωνία