ιδεες γαμου

Ιδέες Γάμου

Δεξίωση αρραβώνα

Δεξίωση αρραβώνα

Αναζητώντας τις καλύτερες στιγμές ενός ζευγαριού, στιγμές που έχουν σχεδιάσει και έχουν απολαύσει από κοινού, ανάμεσα στις πέντε καλύτερες, μετά από τις αναμνήσεις του γάμου και των διακοπών τους, κεντρική θέση έχουν και οι αναμνήσεις που έχουν από τους αρραβώνες τους.

Για κάθε νεαρό ζευγάρι, που τώρα σκέφτεται να ξεκινήσει τον κοινό του βίο, αλλά φυσικά και για να θυμηθούν οι παλαιότεροι, οι αρραβώνες ήταν η διαδικασία κατά την οποία πήγαινε ο νέος που ήθελε να παντρευτεί, μαζί με τον πατέρα του και την προξενήτρα για να ζητήσουν την κοπέλα και να κανονίσουν την προίκα. Μετά από τη συμφωνία των δυο μερών πήγαινε με τον πατέρα, τη μητέρα του και αν είχε τον παππού και τη γιαγιά του, για να τον γνωρίσει τη νύφη πριν τον γάμο. Η μια διαδικασία αυτή ακολουθούσε την άλλη και όλο αυτό ήταν τα αρραβωνιάσματα. Στις μέρες, όποιος βρει με το έτερο ήμισυ, δεν είναι ανάγκη να ακολουθήσει ολόκληρη τη διαδικασία ας κάνει μόνο το δεύτερο μέρος, την δεξίωση γάμου.

Η δεξίωση των αρραβώνων είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωριστούν οι δυο οικογένειες, να συζητήσουν και να μοιραστούν όμορφες στιγμές χτίζοντας έτσι μια καλή σχέση για το μέλλον του ζευγαριού. Για να πετύχει το ζευγάρι αυτό τον στόχο θα πρέπει να διοργανώσει σωστά αυτή την δεξίωση και να προσέξει πολύ κάποια σημεία καίριας σημασίας.

Πολλές φορές ένα νεαρό ζευγάρι σκέφτεται πως οι δεξιώσεις είναι πάρτι και στα πάρτι καλούμε φίλους αλλά αυτό δεν είναι σωστή σκέψη την δεδομένη στιγμή. Η δεξίωση του αρραβώνα είναι ένα σημαντικό γεγονός, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, όπου οι μόνοι καλεσμένοι είναι η άμεση οικογένεια των δυο και ίσως κάποιοι πάρα πολύ στενοί φίλοι που μπορεί να γίνουν κουμπάροι. Προσοχή! Οι λάθος προσκεκλημένοι μπορεί να δώσουν λάθος πληροφορίες για εσάς στην οικογένεια του ζευγαριού σας.

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να σκεφτείτε καλά είναι αν αναλάβετε την προετοιμασία του γεύματος εσείς, ή αν θα το αναθέσετε σε κάποιο catering. Ότι από τα δυο και αν διαλέξετε μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για τις ιδιαιτέρες προτιμήσεις των καλεσμένων σας, εξ’ άλλου αυτούς θέλετε να εντυπωσιάσετε.

Κλείνοντας θα πρέπει να σκεφτείτε τη διάταξη στο τραπέζι, ούτως ώστε οι καθήμενοι να είναι όχι πολύ μακριά για να μπορούν να ζητήσουν χωρίς να φωνάζουν και φυσικά η μουσική να υπάρχει αλλά να μην είναι δυνατά ώστε να σπάει η αμηχανία και να διευκολύνεται η συζήτηση.

Μην ξεχνάτε πως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Συντάκτης: Ελένη Νικολάου
Φωτογραφία: hellomagazine.com

Copyright © 2020 - 2021 gamosdexiosi.gr    

Όροι Χρήσης     |    Επικοινωνία