ιδεες γαμου

Ιδέες Γάμου

Το επιτυχημένο μενού της δεξίωσης

Το επιτυχημένο μενού της δεξίωσης

Ο χώρος για την γαμήλια δεξίωση είναι το πρώτο θέμα που καλείστε να λύσετε, πολύ πριν την ημερομηνία του γάμου τους. Αν φυσικά θέλετε να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην καλύτερη δυνατή τιμή. Το κυριότερο στοιχείο, που θα κάνει αυτή την επιλογή ευκολότερη, είναι το μενού για το γεύμα της δεξίωσης.

Ας ξεκινήσουμε με τα ορεκτικά. Καλό θα είναι να επιλέξετε αρκετά, μικρά και χρωματιστά ορεκτικά. Να δημιουργηθούν όμορφες, μεγάλες πιατέλες με ποικιλία ορεκτικών και διάφορες γεύσεις, ώστε να τα απολαύσουν όλοι, όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις τους.

Οι σαλάτες θα πρέπει να είναι εποχής, ώστε να επιτύχετε τη καλύτερη δυνατή γεύση από τα λαχανικά της. Στις μέρες μας είναι πολλοί που έχουν επιλέξει vigan διατροφή. Είναι καλό, και εύκολο, να έχετε τρεις σαλάτες, ώστε, τουλάχιστον οι δύο, να είναι χωρίς αλλαντικά.

Τα κυρίως πιάτα θα πρέπει να ακολουθούν γευστικά τα ορεκτικά. Δεν μπορείτε να έχετε θαλασσινά στα ορεκτικά και να επιλέξετε κυνήγι για κυρίως. Το να προτιμήσετε τις γευστικές προτάσεις του τόπου, που θα κάνετε την δεξίωση γάμου σας, είναι μια καλή και έξυπνη επιλογή. Είναι βέβαιο ότι θα έχουν άριστη γεύση και είναι πολύ λογικό να αρέσουν, σχεδόν σε όλους, τους καλεσμένους σας. Φυσικά θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας τις γευστικές προτιμήσεις των καλεσμένων σας, όσο αυτό είναι δυνατό.

Για το επιδόρπιο, η γαμήλια τούρτα είναι ιδανική. Θα μπορούσατε βέβαια να επιλέξετε, αν θέλετε κάτι επιπλέον, όμορφα γλυκάκια - μπουκίτσες ή κάποιο από τα παραδοσιακά γλυκά του τόπου μας, για γάμους.

Τέλος, και στα ποτά θα πρέπει να υπάρχει ποικιλία και αρμονία με το γεύμα. Κλασικές αλλά πολύ επιτυχημένες επιλογές το λευκό και το ροζέ κρασί και φυσικά τα αναψυκτικά και οι χυμοί για τα παιδιά και όσους δεν πίνουν αλκοόλ. Το ποτό, που θα επιλέξετε για το καλωσόρισμα των καλεσμένων στην αίθουσα δεξιώσεων, μπορεί να είναι ένας αφρώδης οίνος ή το παραδοσιακό ποτό της περιοχής με τον ανάλογο μεζέ.

Οι διατροφικές συνήθειες κάποιων καλεσμένων σας, ίσως λόγω αλλεργιών ή άλλων ιατρικών θεμάτων, είναι ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο είναι καλό να γνωρίζετε. Θα μπορούσατε, όταν θα σας ενημερώσουν πως θα σας τιμήσουν με την παρουσία τους στον γάμο και την δεξίωσή σας, να ζητήσετε να σας ενημερώσουν και για τυχών ιδιαίτερο διαιτολόγιο, το οποίο χρειάζεται τηρούν. Έτσι θα αναγνωρίσουν και θα εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο την ευγενική σας διάθεση.

Αν είστε υπέρ της διεθνούς κουζίνας ή ακόμη αν έχετε ιδιαίτερες προτιμήσεις στις γεύσεις κάποιας άλλης κουζίνας, που ίσως οι καλεσμένοι σας δεν είναι εξοικειωμένοι, πρέπει να προσέξετε. Μπορείτε να έχετε ένα με δύο ορεκτικά, μια σαλάτα, ένα κυρίως και ίσως κάποιο ιδιαίτερο ποτό, αυτής της γευστικής παλέτας που προτιμάτε, αλλά μην ξεχνάτε να έχετε και ένα πλήρες μενού με ορεκτικό, σαλάτα και κυρίως πιάτα από την κλασική, ελληνική κουζίνα που είναι κοινός αποδεκτή και αρεστή.

Συντάκτης: Ελένη Νικολάου
Φωτογραφία: cdn.shopify.com

Copyright © 2020 - 2021 gamosdexiosi.gr    

Όροι Χρήσης     |    Επικοινωνία